Mange skønne brød

Hver lørdag er der marked på Ingerslevs Boulevard. Det bugner med smukke grøntsager og friske råvarer, men den stand som jeg altid glæder mig mest til at besøge er det søde, ældre ægtepar fra Falslevgård Mølle. De sælger mel i lange baner, og der er enormt mange forskellige varianter. Jeg har købt mel hos dem mange gange, og har nu sat mig for at præsentere jer for de forskellige brød, som jeg bager med melet.

Goldblume hvedemelDette brød er bagt ud fra opskriften på posen, men med en anden bagetid og temperatur. Jeg bager altid i enten gryde eller stegeso og temperaturen er altid 250 grader varmluft. Jeg har her bagt i cirka 30 minutter med låg og 10 minutter uden. Fuldkorns Goldblume brødet er en “tungt” brød med en skøn og afrundet smag. Jeg har tilsat lidt solsikkekerner for at give brødet lidt ekstra.

Gotlands Hvedemel

Gotlandshvedebrødet er også lavet efter opskriften på posen og bagt som beskrevet ovenfor. Dog syntes jeg dejen blev lidt “tynd” og næste gang vil jeg nok komme lidt mere mel i for at få et højere brød. Det flød noget ud i gryden ved bagning, hvilket jo ikke ændrer på smagen, men skiverne bliver lidt lave. Den har en rigtig lækker krumme og en skøn smag. Det er en smule svært at beskrive smagene på brød – det skal simpelthen bare prøves. Som det kan ses på billedet er dette brød knap så “tungt” og der er flere lufthuller i skiverne.

Kamut kæmpedurum og Scalin vårhvede

Kamut (kæmpedurum) har jeg bagt brød med før, kombineret med almindeligt hvedemel. Denne gang havde jeg købt Scalin vårhvedemel i samme omgang, og de to tilsammen giver et fantastisk brød. Brødet har så meget smag og er dejligt luftigt og slet ikke tungt. Scalin vårhveden er en ældre schweitzisk kornsort og Kamutten er dyrket i Canada, men malet på Falslevgård med alle skaldele og kim, hvilket gør den til et genialt blandingsprodukt. Dejen er rørt sammen som angivet på pakken, så hævede det natten over i køleskab og blev bagt i stegeso ved 250 grader varmluft med låg på i 38 minutter og efterfølgende 8 minutter uden låg ved 200 grader.

Jeg køber melet på Ingerslevs Boulevard, når der er marked om lørdagen, men de har vidst også en gårdbutik, som man kan handle fra hvis man kommer på de kanter 🙂 Stor anbefaling her fra!