Nem glutenfri pizza

Jeg købte for nyligt en pose sesammel, fordi Niels og jeg fik lidt af et kaloriechok efter vi kiggede vores seneste hjemmelavede pizza i sømmene. Vi er ikke fanatiske på nogen måde, men vi synes begge det er sjovt at eksperimentere med nye retter i køkkenet, og derfor også en ny pizzabund, med et lidt bedre næringsindhold. I får selvfølgelig opskriften her, og i bunden af indlægget kan I se kalorier, fedt, protein etc. indhold pr. 100 g. Det er en keeper det her!

Glutenfri pizza

Glutenfri pizza

Opskrift til én pizza

145 g fint blendet blomkål
2 spsk loppefrøskaller
4 spsk sesammel
2 spsk skyr
3 æg

Fyld efter ønske. Vi brugte bøffelmozzarella, parmaskinke og hakket oksekød ovenpå pizzasaucen.

Sådan gør du

  • Blend blomkålen og bland alle ingredienserne sammen med en håndmixer.
  • Forbag bunden ved 175 grader (ikke varmluft) i cirka 6-8 minutter.
  • Kom pizzasauce og fyld på. Bag herefter ved 200 grader (ikke varmluft) indtil osten er gylden.
  • Drys lidt basilikum på og måske lidt frisk salat? Enjoy!

Næringsindhold

Sesammel indeholder 46 g protein pr. 100 g og kun 6 g kulhydrater. Desuden er der 15 g kostfibre i, så det er en genial substitut for hvedemel, hvis man gerne vil lave en lidt lettere pizza, der ikke er så kulhydrat-tung. Således ser næringstabellen ud for denne pizza inkl. fyld:

Pr. 100 g
133 kcal
Protein
11,9 g
Kulhydrat
3,1 g
Fedt
7,8 g
Kostfibre
1,9 g

 

Bøffelmozzarellaen vejer tungt i budgettet, men det smager SÅ godt. Det må I prøve, hvis I holder af mozzarella, men endnu ikke har prøvet den med bøffel-mælk. Mmmmm….