Lemon Drizzle Cupcakes med Meringue Frosting..

For nyligt fik jeg serveret en lækker Lemon Drizzle Cake af min kære veninde, Camilla Citron. (Ja, det hedder hun..)
Den smagte SÅ godt, og jeg blev straks kreativ og tænkte cupcakes.
Til jer der ikke kender denne lille kage, er Lemon Drizle en typisk Britisk dessert, hvor man først bager en kager og overhælder den med en citronsirup bagefter. Opskriften kommer her..

 Opskrift til 9 stk


DEJ

90 g smør (blødt)
120 g sukker
2 æg
190 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ spsk citronsaft
1½ spsk citronskal
Vanilje
½ dl A38, mælk eller andet neutralt.

  • Pisk smør og sukker til en luftig masse. Tilsæt æggene.
  • Rør A38 i.
  • Rør mel og bagepulver sammen og tilsæt til dejen.
  • Tilsæt citronsaft, citronskal og vanilje.
  • Fyld dejen i dine cups så de er fyldt 3/4 dele. 
  • Bag i CIRKA 20 min ved 200 grader.
  • Det er en meget kompakt og ikke så luftig cupcake, men frygt ej – den bliver lækker moist når der kommer drizzle hen over. 

Drizzle

1½ dl citronsaft
5 spsk sukker
Lidt citronskal 

  • Kog sammen til en jævn masse.
  • Når kagerne kommer ud af ovnen prikkes de med en tynd kniv eller en tynd strikkepind og citronmassen hældes hen over med en spiseske.


Meringue Frosting
1½ pasteuriseret æggehvide
Flormelis

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt flormelis og pisk længe, til den rette smag og konsistens er opnået. 

Jeg har tyllet med Wilton 1M og cupsne er fra Miss Etoile.
Mine sommerfugle sprinkles er også fra Miss Etoile.