Mozart cupcakes – musisk sødme…

Hej cake-lovers!

Hjemme igen fra en dejlig tur til Østrig. Turen bød på masser af smukke vandreture i de flotte bjerge – føler jeg har gået en million kilometer og er tosset med det 🙂
Anyhow – det vrimler med Mozart kugler i Østrig, og det inspirerede mig til en cupcake. Her kommer så billeder af resultatet samt opskriften som jeg selv har lavet 🙂 De smager 
S K Ø N T !


Opskrift til 11 stk

2 æg
100 g sukker
100 g smeltet smør
2 tsk vanilje
50 g hakket mørk chokolade
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
60 g revet marcipan

6 Mozartkugler, delt i to.
(11 halve til kagerne, og én til dig 😉 )

  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
  • Tilsæt vanilje, hvedemel og bagepulver og rør rundt. (Jeg bruger mig elskede KitchenAid)
  • Tilsæt marcipan og smør til sidst og slut af med at komme den hakkede chokolade i.
  • Fyld cupcakeformen med 1 cm dej og læg en halv Mozartkugle med den runde side op ad ned i. Hæld nu mere dej ovenpå, til cuppen er fyld 2/3 op.
  • Bag i 20 minutter ved 180 grader – ikke varmluft. 


Marengs frosting (Meringue)
2 pasteuriserede æggehvider
200 g flormelis
Lidt citronsaft

  • Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt flormelissen langsomt.
  • Pisk længe, til den er hel fast og ikke falder sammen.
  • Tilsæt evt. lidt citronsaft eller limesaft for at gøre den mindre sød. 

Pynten er hakket usaltede pistacienødder, spiselidt guldglimmer og hakket chokolade. Som prikken over i’et er der påsat G-nøgler.
 

Jeg serverede dem med kaffe og te til folket og de gik rent ind. Det er så rar en følelse, når man selv har kreeret en opskrift på en kage og folk kan lide den – succes! 
Håber I kan lide den, og er friske på lidt bagning her i ferien 🙂

Tværsnit af kagen – mmmmm….