Chokolade, dulche de leche & mascarpone..

Så blev det cupcake tid igen..

Denne gang blev det til chokolade cupcakes med fyld af dulce de leche, toppet med mascarpone frosting.

Jeg kogte en omgang kondenseret mælk her den anden dag, og da facinationen af, at det blev til karamel havde lagt sig tænkte jeg: “Hvad skal jeg mon bruge det til…”
Tadaaa – opskriften kommer her.

Opskrift til 6 stk.

100 g smør (blødt)
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk kakao
2 små æg
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g hakket chokolade
 
  • Mix smør, sukker, vanilje og kakao sammen. Tilsæt æggene.
  • Hæld hvedemel og bagepulver ned til blandingen og tilsæt chokoladen til sidst.
  • Fyld cups’ne 2/3 op og bag i 25 min ved 175 grader til du kan stikke en kniv i kagerne uden der kommer dej på.
 
Dulche de leche
Kog en dåse kondenseret mælk uden etikette i 3 timer og lad køle af.
Så får du den lækreste karamel 🙂
 
Mascarpone frosting
 
1,25 dl fløde
170 g mascarpone
115 g flormelis
1 tsk vanilje
En knivspids salt
 
Pisk fløden til skum og vend det med mascarponen, flormelis, vanilje og salt.

  • Når kagerne er kølet af laver du hul i midten med enden af en træ-grydeske.
  • Fyld noget karamel i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fyld karamel i udhulningen.
  • Da min frosting blev ret flydende skulle den hældes på og ikke swirles 🙂