Pampas stykker á la Mette..

Så er der ny og forbedret opskrift på mine skønne Pampas stykker! 
Jeg var jo i sin tid blevet afhængig af Salling’s Pampas Boller, og tænkte: “Dem må man kunne lave selv”. Jeg læste på skiltet, hvad der var i, og begyndte ellers at kombinere ingredienserne. Har lavet om på opskriften en million gange, men nu er den der sørme.


Forberedelse:
Rugsur

Dag 1
1 dl vand
Gær på størrelse med en ært
80 g groft rugmel

Dag 2
1 dl vand
80 g groft rugmel

Opbevares blot i en skål med film over, ved stuetemperatur. 

På dag 3 er surdejen klar til at blive brugt!

Opskrift til ca. 12-16 stk 
(Alt efter størrelses ønske)

6,5 dl lunken vand
10 g gær
1 spsk salt m. top
100 g rugsurdej
1 spsk olie
2 spsk maltsirup
1 spsk mørk maltmel
100 g græskarkerner
400 g fuldkornsdurummel
350 g hvedemel 
50 g rugmel

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olie, maltsirup og rugsur.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt i godt stykke tid til dejen har sat sig godt. 
  • Smør en skål med lidt olie og vælt dejen der over. Dæk til med film og stil på køl til næste dag.
  • Drys mel på bordet og hæl dejen ud på det. “Form” det til en firkant og tryk den samtidig flad.
En sådan cirka firkant.

  • Skær dejen ud i stykker og læg dem på et stykke bagepapir (ikke på en plade – den skal nemlig varmes op i ovnen)
  • Drys dem med fuldkornsdurummel og lad hæve i 45 min.
  • Varm ovnen op til 225 grader (ikke varmluft) og bag stykkerne i 15-17 minutter.
  • Du skal lade bagepladen varme op inde i ovnen, og trække stykkerne over på den varme plade når de skal i ovnen.


Jeg synes de smager skønherligt og her i hytten bliver de bagt mindst én gang om ugen 🙂 (Når der ikke lige bliver bagt Ølands-brød ;))

Enjoy!