Chokoladefyldte doughnuts..

Hej derude..

Jeg har længe luret på en Gordon Ramsay opskrift på chokolade fyldte doughnuts – og nu er den afprøvet.
Hold nu op for nogle lækre små kager.
Den bløde, lune doughnut med den flydende chokolade indeni..Mmm..
Den originale opskrift findes her, men jeg har oversat den til dansk for nemheds skyld fremover.


Opskrift på 10-12 stk

50 g sukker
1,5 dl letmælk
15 g gær
50 g usaltet smør
320 g mel
Knivspids salt
2 æggeblommer
Vegetabilsk olie til “frituren”
Lidt flormelis/kakao blandet til pynte-drys

Til chokoladefyldet
2,5 dl fløde
3 spsk flydende honning
250 g mørk chokolade (Man kan også bruge lys)
60 g usaltet smør

  • Opvarm mælk og tilsæt sukkeret. Varm til sukkeret er opløst i mælken.
  • Smulr gæret ned i en skål og hæld halvdelen af mælken ud over. Rør gæret helt ud i mælken og sæt resten af mælken tilbage over varmen.
  • Tilsæt smørret til mælken over varmen og lad smelte uden det koger.
  • Tag en ny skål og bland mel og salt. Lav et hul i midten, hvor du tilsætter æggeblommerne. Hæld begge mælke blandinger i og rør det hele sammen.
    Ælt til dejen er jævn og elastisk.
  • Lad dejen hæve under et stykke film i 1-1½ time.
    Imens dejen hæver, laver du fyldet.
  • Varm fløden og honningen op i en gryde og hæld det ud over smør og chokolade i en skål når fløden næsten koger.
  • Rør massen godt sammen til den er blank og jævn.

  • Kom chokoladefyldet i en sprøjtepose med en stor rund tylle (f.eks. 1M fra Wilton) og læg til side.
    Tag dejen frem igen.
  • Del dejen i to og rul ud/form hvert stykke til to firkantede pølser. Skær så små rektangler og læg dem på en bageplade.



  • Kagerne skal være max. 2 cm høje og ca. 4- 5 cm lange. 
  • Lad dem hæve i yderligere 30 min.
  • Varm olien op til 170 grader i en gryde.
  • Kog de små kager i ca. 3-4 minutter til de er gyldenbrune og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Fyld dem straks med chokolade mens de stadig er varme.
    Kagerne er bløde indeni, så lav en hulning med enden af en ske, eller lignende.
    Før tyllen ind i siden af doughnutten og sprits fyldet ind. Ikke spare på det 🙂 
  • Fyldet smelter, så det kan være en fordel at stille doughnutsne op, så det ikke flyder ud i siden.

Voila – lækre doughnuts med chokolade.
Drik eventuelt lidt mælk til 😉