Projekt bryllupskage

Hej people,

Så kom dagen, hvor jeg skulle levere ét styks bryllupskage, og hold op hvor har jeg glædet mig.  Samtidig har jeg været meget nervøs, fordi det jo er kagen på bryllupsdagen, og derfor skal den jo bare være i orden.

Da jeg tidligt i processen kunne se, at det blev et stort projekt, valgte jeg at forberede det jeg kunne lave i forvejen så tidligt som muligt: kagebundene og roserne.
Kagebundene blev bagt i en firkantet bagering to og to, og herefter blev de frosset ned.

Med roserne blev der farvet en kæmpe mængde fondant, og så blev der ellers foldet roser til den store guldmedalje 🙂 Det tog sin tid, men var det hele værd. Find guiden til fondantroser her.


Fyldet blev lavet kl. 05:00 igår morges, så det kunne nå at stivne til kagen skulle lægges sammen senere på dagen. (Jeg skulle mega tidligt op og til Karup – derfor kagefyld i de tidlige timer 😉 )
Bundene blev lyse bunde med revet marcipan i.


Fyldet var i den nederste kage hindbærmousse og chokolade ganache. I den øverste var det appelsin/passions mousse og orange-chokolade ganache. 


Først blev den nederste og største kage lagt sammen i bageringen og herefter den mindste. Da de havde hvilet i bageringen i et stykketid på køl, blev de opsmurt med Wilton Icing, som er rigtig god til at holde på kagens form og hjælper med at give en jævn overflade for fondanten bagefter.
Så skulle der overtrækkes.

Brugte 2000 g fondant til den store kage på 35*35 cm og 1300 g til den lille på 25*25.
Der var lidt tilovers fra de fraskårne kanter bagefter. (Et par hundrede gram i alt)

Kagerne blev stablet på plastikrør, så de ikke stod og sank sammen. En stærk plastik plade bar den mindste kage ovenpå den store. Projekt bryllupskage er slut for denne gang. Tak til Specialkøbmanden for gode råd ude i butikken, når jeg har handlet! 🙂