Guide til flødeboller

Hej folkens,


Som lovet kommer her opskriften på flødeboller. Jeg har prøvet mig frem et par gange, og dette er hvad jeg er kommet frem til.

Denne opskrift giver ca. 13 stk.


Ingredienser


75 g sukker
80 g glukosesirup
30 g vand
1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker.
1 bæger pasteuriseret æggehvide.
2 spsk sukker.


Til overtrækket og bundende skal du bruge 150g god mørk chokolade. (70%)


Du skal bruge så meget marcipan, at du kan skære 13 bunde af rullen. Tykkelsen bestemmer du selv 🙂


Så går vi igang…

  • Start med at smelte chokoladen i en gryde eller skål over et vandbad. 


  • Først forbereder du bundene. Tag de afskårne bunde og læg dem på noget bagepapir. Herefter pensler du dem med chokolade – kun på den ene side – og stil dem på køl.


  • Kom glukose, sukker, vand og vanilje ned i en gryde og smelt det sammen. Det går stærkt, så lad være med at gå fra det. Det er klar når det er en gennemsigtig masse og det er smeltet helt sammen.


  • Pisk æggehviden til en glat skum.



  • Hæld så sukkermassen fra gryden og ned i skålen i en tynd strålen imens du pisker. Fortsæt med at piske til massen er blank og fast.
  • Kom massen i en sprøjtepose og brug en tylle med stort rundt hul (Jeg bruger tylle nr. 1A fra Wilton)


  • Vend de chokoladepenslede bunde, således at den side der ikke er chokolade på, vender op ad. Sprøjt så skummet på som du ønsker det.

  • Nu skal de overtrækkes. Der er mange måder at gøre det på, men jeg har fundet ud af, at det for mig er lettest at pensle det på. Jeg bruger en stor pensel og starter nedefra og op.
    Så snart de er blevet overtrukket, skal de på køl så de ikke falder sammen.


De kan evt. pyntes med kokos, frysetørrede bær eller nødder 🙂


Velbekomme!